Kostundersökningsmetodik
Kort om kursen
Kursen lär dig att välja lämplig kostundersökningsmetod genom att känna till metodernas styrka och svaghet. Genom föreläsningar, övningar och seminarier tränas du i att undersöka metoders validitet, reproducerbarhet och precision.
Om utbildningen
Kursen lär dig att välja lämplig kostundersökningsmetod genom att känna till metodernas styrkor och svagheter. Genom föreläsningar, övningar och seminarier tränas du i att undersöka metoders validitet, reproducerbarhet och precision. Du får öva på att utföra, redovisa och tolka resultat från olika typer av kostundersökningar. Kursen är schemalagd en till två dagar per vecka med eget arbete mellan undervisningstillfällena. Undervisningen ges både på campus och digitalt och du kan välja hur du vill delta.
Behörigheter och urval
Behörighet
Godkända kurser inom dietistprogrammets termin 1 - 6, 180 högskolepoäng. Eller motsvarande vård- eller hälsoinriktad naturvetenskaplig utbildning 180 hp inklusive näringslära 7,5 hp och kvantitativ metodik 3 hp.
Urval
Högskolepoäng, max 165 hp