Göteborgs universitet
Bild
Blåmusslor på fat.
Foto: Carolin Freiholtz
Länkstig

Musslor i kokosmjölk och röd curry

I många musselrecept tillagas musslorna med vitt vin. Prova att göra dem med kokosmjölk nästa gång! Grönsakerna i receptet är lätta att byta ut till annat du tycker om eller vad som finns i säsong.

4 portioner | 30 minuter 

Ingredienser

1 nät blåmusslor (ca 1 kg)

1 bit (ca 10 cm) purjolök

1 vitlöksklyfta

3 msk röd currypasta

1 burk kokosmjölk (400 ml)

250 g frysta edamebönor

1 morot

2 msk äppelcidervinäger eller

Pressad citron

Neutral rapsolja (eller en klick smör)

Salt och peppar

Gör så här

  1. Tvätta och rensa musslorna.
  2. Skär purjon på längden och skölj bort den gjord som kan gömma sig inuti. Skär purjolöken i tunna skivor.
  3. Hacka vitlöken i små bitar

  4. Skär moroten i stavar.

  5. Värm oljan/smöret i en kastrull (ca 5 liter)

  6. Häll i currypastan, purjolöken och vitlöken och fräs dem mjuka. 

  7. Tillsätt kokosmjölken och morotsstavarna. Sjud sakta tills morötterna är nästan mjuka.

  8. Tillsätt äppelcidervinäger eller citron. Salta och peppra efter smak.

  9. Häll i musslorna och edamebönorna i grytan med kokosmjölken och grönsakerna. Låt sjuda tillsamman i 3-5 minuter tills alla musslor har öppnat sig.

Servera gärna med ris och furikake