
Musslor i kokosmjölk och röd curry
I många musselrecept tillagas musslorna med vitt vin. Prova att göra dem med kokosmjölk nästa gång! Grönsakerna i receptet är lätta att byta ut till annat du tycker om eller vad som finns i säsong.
4 portioner | 30 minuter
Ingredienser
1 nät blåmusslor (ca 1 kg)
1 bit (ca 10 cm) purjolök
1 vitlöksklyfta
3 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk (400 ml)
250 g frysta edamebönor
1 morot
2 msk äppelcidervinäger eller
Pressad citron
Neutral rapsolja (eller en klick smör)
Salt och peppar
Gör så här
- Tvätta och rensa musslorna.
- Skär purjon på längden och skölj bort den gjord som kan gömma sig inuti. Skär purjolöken i tunna skivor.
-
Hacka vitlöken i små bitar
-
Skär moroten i stavar.
-
Värm oljan/smöret i en kastrull (ca 5 liter)
-
Häll i currypastan, purjolöken och vitlöken och fräs dem mjuka.
-
Tillsätt kokosmjölken och morotsstavarna. Sjud sakta tills morötterna är nästan mjuka.
-
Tillsätt äppelcidervinäger eller citron. Salta och peppra efter smak.
-
Häll i musslorna och edamebönorna i grytan med kokosmjölken och grönsakerna. Låt sjuda tillsamman i 3-5 minuter tills alla musslor har öppnat sig.
Servera gärna med ris och furikake.