Göteborgs universitet
Bild
Barn äter ramen med musslor
Foto: Carolin Freiholtz
Länkstig

Havsbondens kokbok - upptäck framtidens mat från havet

I receptsamlingen Havsbondens kokbok spelar blåmusslor, ostron och alger huvudrollen. Här får du lära dig mer om havets superhjältar och hur du tillagar dem.

Receptsamlingen vill sänka trösklarna för att laga god och enkel mat med blåmusslor, ostron och alger. Recepten riktar sig till en ung målgrupp som är nyfikna på att laga sjömat, men är ovana vid att hantera råvarorna. Recepten varvas med fakta om arterna, hur de odlas och tips på hur de används i köket. 

Omslag Havsbondens kokbok
Foto: Carolin Freiholtz

Om Havsbondens kokbok

Receptsamlingen har tagits fram av Centrum för hav och samhälle med stöd av Formas och Fakulteten för naturvetenskap och teknik vid Göteborgs universitet. Recepten är skapade av Karolina Martinson och fotograferade av Carolin Freiholtz.